Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Kérünk mindenkit, figyelmesen olvassa el a lent felsoroltakat mielőtt webáruházunkban vásárolna.

Amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a Body Nutrition webáruháznak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, jelen tájékoztató anyagunkat, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen webáruházban, a rendelések leadásával létrejövő fogyasztói szerződésben, illetve a későbbi kapcsolattartás során használt nyelv a magyar.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll hétköznap (H-P) 10-18 óra között.

Megrendelése általában akkor lép életbe, ha azt e-mail-ben vagy telefonon is visszaigazolják munkatársaink. Az „Elérhetőség” menüpontban megtalálja elérhetőségeink adatait, és itt jelezheti szavatossági igényét, egyéb kifogását is, vagy kérhet információt valamely termékről vagy megrendelésről.

A kereskedő és a vásárló között jelen webáruházon keresztül létrejött fogyasztói szerződés (hatálya szerint: 45/2014(II.26)Korm.r. "Üzlethelyiségen kívül, illetve távollévők között kötött szerződés") nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, így az nem kerül iktatásra, és későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető.

Felhívjuk figyelmét, hogy a weboldalon az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Termékeink összetevőinek adatbázisát folyamatosan frissítjük, azonban minden gyártó fenntartja a jogát, hogy - a fejlesztések miatt - értesítés nélkül megváltoztassa termékei összetételét. Ezért az összetétel adatok csupán tájékoztató jellegűek, azok pontosságáért - ide értve az esetleges adatrögzítési hibákat is -, nem tudunk teljes felelősséget vállalni.Igyekszünk minden esetleges változásról tájékoztatni vásárlóinkat,de nem minden esetben kapunk gyártók részéről tájékoztatást a változásokról.

I. FEJEZET

Jogi tájékoztatás
a 45/2014(II.26.) "a Szolgáltató és a Fogyasztó között kötött szerződésekről" szóló
Kormányrendelet szerint

A) A szolgáltatások főbb köre:

- Sportszer-Ruházat kis és nagykereskedelem

- Sporteszközök forgalmazása

- Egyéb étrend kiegészítők kis és nagykereskedelem

A szolgáltatás igénybe vevő: a Kormányrendeletben illetve a 2013.V. tv (új Ptk.) 8:1.§(1)3. szerint "fogyasztó"-nak minősülő magánszemélyek (mely értelmezésben fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy).

Korm.r.4.§ 10. Távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak.

Korm.r.4.§ 14. Üzlethelyiségen kívül kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés,
a) amelyet a szerződő felek egyidejű fizikai jelenléte mellett a vállalkozás üzlethelyiségétől eltérő helyen kötöttek meg;
b) amelyre vonatkozóan a fogyasztó tett ajánlatot a vállalkozásnak az a) pontban meghatározott körülmények között;
c) amelyet a vállalkozás üzlethelyiségében vagy távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz alkalmazásával közvetlenül azt követően kötöttek meg, hogy a vállalkozás – a felek egyidejű fizikai jelenléte mellett – személyesen és egyénileg kapcsolatba lépett a fogyasztóval a vállalkozás üzlethelyiségétől eltérő helyen; vagy
d) amelyet a vállalkozás által szervezett olyan út során kötöttek meg, amelynek célja a termékek vagy szolgáltatások fogyasztó számára történő értékesítése vagy népszerűsítése;

Jelen weboldal (http://www.bodynutrition.hu) a Korm.r.4.§ 11. szerint "távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz"-nek minősül.

A fogyasztói árak bruttó árak (az ÁFÁ-t tartalmazzák). A végösszeg a termékek össz. árából és a szállítási díjból tevődik össze. A Fogyasztó a weboldalon a "vásárlói kosár" összeállítása után, a RENDELÉS gombra kattintva vásárlói szerződést köt a Szolgáltatóval. E szerződés keletkezéséről a Szolgáltató e-mailben (Korm.r.4.§ 9.) tájékoztatja a Fogyasztót.

B)

Fogyasztónak a termékek jelen webáruházban történő megvásárlásához számlázási adatait és szállítási címét rögzítenünk kell.

A rendeléskezelés során történő adatkezelés szabályait a 2011. évi CXII. tv alapján készült adatkezelési nyilatkozatunk (tájékoztatónk II.Fejezete) tartalmazza.

C)

Weboldal Műszaki Üzemeltetése és tárhelyszolgáltató:

A "https://unas.hu" domaint kiszolgáló webszervert az UNAS Online Kft

9400 Sopron, Kőszegi út 14. http://https://unas.hu./ E:unas@unas.hu ++36-99/200-200) üzemelteti.

A webáruházban rögzített megrendelési adatok tárolása tehát helyileg Magyarországon belül, Sopronban történik.

D)

BODY NUTRITION KFT Szállítási díjak:

Magyarország egész területére 30.000 Ft felett ingyenes a szállítás 20 kilogrammig.
30.000 Ft alatt, maximum 20 kg-ig a szállítási díj 1900 Ft csomagonként .
30.000 forint felett a szállítás ingyenes, viszont ha vásárlásod súlya meghaladja a 20 kilogrammot, akkor a vásárlási összegtől függetlenül a szállítási díj minden esetben 2500 forint.

Hétvégén nincs csomagszállítás. Egyénileg kívánt szállítási időpontot csakis külön felár díj ellenében tudjuk teljesíteni. Rendeléskor ezt vegye figyelembe! A felár díj eltérő lehet, mivel függ a szállítási időpontjától és helyétől is.

Készpénzes fizetés esetén utánvét díjat számolunk fel az alábbiak szerint:

         0- 49.000 ft-ig 350 ft az utánvét díja
49.001- 99.000 ft -ig 550 ft az utánvét díja
99.001 -150.000 ft -ig 790 ft az utánvét díja

150.001-250.000 ft-ig 1200 ft az utánvét díja.

250.001-300.000 ft-ig 2500 ft az utánvét díja

FIGYELEM:Az egyszer már kiszállított,de bármely ok miatt át nem vett csomag újra kiszállítása esetén újabb szállítási díjat számolunk fel a megrendelőnek!

Fizetési lehetőségek:

1. Utánvéttel, ebben az esetben a futárnál fizet készpénzben a csomag átvételekor(ebben az esetben utánvét díjat számolunk fel.táblázatott lásd fent).

2. Bankkártyás fizetés (a futárnál van lehetőség bankkártyával is fizetni )

3. Átutalással (ebben az esetben a megrendeléstől számított 5 munkanap áll rendelkezésére hogy az összeget átutalja, ha ez nem történk meg, töröljük rendelését). Abban az esetben amint számlaszámunkra megérkezik a termék ára (hétköznap 12 óráig) mi már aznap továbbítjuk a futárnak a csomagot.

Számlaszámunk: HU34 10400023-50526976-77661009

Személyes vásárlás üzletünkben: 1067, Budapest Csengery utca 73 alatt. 

Személyesen is vásárolhat üzletünkben, itt a termékek árai megegyeznek a webáruházban lévő árakkal.

Nyitva: Hétfőtől - Péntekig: 10-18-ig

           Szombat - Vasárnap: ZÁRVA 

Adatkezelési tájékoztató

ADATKEZELÉS

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

  1. A Body Nutrition Kft. (1067, Budapest Csengery utca 73. ; cégjegyzékszám: Cg.01-09-893799; adószám: 14209075-2-41), mint a www.bodynutrition.hu weboldalon (a továbbiakban: weboldal) és a weboldalon működő webáruház (a továbbiakban: webáruház) üzemeltetője (a továbbiakban: Szolgáltató) tiszteletben tartja a személyes adatok védelméhez fűződő alkotmányos alapjogot, amelynek tartalma szerint mindenki maga rendelkezik személyes adatainak feltárásáról és felhasználásáról

  2. A Szolgáltató különös figyelmet fordít a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges, a személyes adatok által érintett ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) által rendelkezésre bocsátott személyes adatok megszerzése és kezelése során az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28-án napján kelt egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név,- és lakcím adatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény, továbbá az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info tv.) fokozott betartására

3. Az Ügyfél által megadott adatok, úgymint vezeték- és keresztnév, szállítási- és számlázási cím, telefonszám, e-mail cím a rendszeren keresztül küldött elektronikus levélben megtalálhatóak.

4. Adatkezelők: a Szolgáltató, és a Royal-Futárszolgálat (címe: 1097,Budapest Gubacsi út 32 ; telefonszáma: 06-1-216-36-06

5. Szolgáltató kijelenti, hogy az adatbázisában nyilvántartott adatok (név, szállítási- és számlázási cím, email cím, telefonszám) kezelésének célja a webáruházban elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása, a személyre szabott tartalmak és hirdetések megjelenítése, statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, és az Ügyfelek jogainak védelme. Az adatokat a Szolgáltató felhasználhatja arra, hogy felhasználói csoportokat képezzen, és a felhasználói csoportok részére a Szolgáltató weboldalain célzott tartalmat, és/vagy hirdetést jelenítsen meg, illetve hírlevelet küldjön.

Az Ügyfél által szolgáltatott adatok a webáruházon vásárolt termékek szállításához szükségesen, az ahhoz szükséges mértékben továbbításra kerülnek a termékszállítást végző szállítmányozó (a továbbiakban: Futárszolgálat) részére.

A Szolgáltató az Ügyfél által szolgáltatott személyes adatok Futárszolgálat részére történő továbbításáról az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint a személyes adatok érintettjei tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a Szolgáltató által kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes körének meghatározását. A Szolgáltató az adattovábbítási nyilvántartásban szereplő adatokat 5 (öt) évig őrzi.

6. A Szolgáltató az Ügyfél által megadott személyes adatokat a fenti céloktól eltérő célokra nem használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek (Futárszolgálat kivételével) vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak törvény vagy hatósági/bírósági határozat ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – csak az Ügyfél kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges. Az Ügyfél személyes adatait a felhasználás céljának megszűnése után, vagy kérésre a Szolgáltató törli.

7. Az Ügyfél adatszolgáltatása önkéntes, jogalapja az érintett beleegyezése. A Szolgáltató szolgáltatásainak igénybevételével az Ügyfél hozzájárulását adja adatai fent meghatározott felhasználásához (beleértve a személyes adatok futárszolgálatok részére történő továbbításához is).

8. Az Ügyfél bármikor kérelmezheti a Szolgáltatónál:

- tájékoztatást személyes adatai kezeléséről;
- személyes adatainak helyesbítését;
- személyes adatainak törlését vagy zárolását.

8.1. Az Ügyfél kérelmére a Szolgáltató tájékoztatást ad az érintett általa kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

A Szolgáltató köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 (harminc) naptári napon belül, közérthető formában, az Ügyfél erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.

Az előzőek szerinti tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő Ügyfél a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg, melynek összege 1000 Ft tájékoztatásonként. A már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni, ha az adatokat a Szolgáltató jogellenesen kezelte, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.

Az Ügyfél tájékoztatását a Szolgáltató csak az Info tv. 9. § (1) bekezdésében, valamint a 19. §-ban meghatározott esetekben tagadhatja meg.

A tájékoztatás megtagadása esetén a Szolgáltató írásban közli az Ügyféllel, hogy a felvilágosítás megtagadására az Info tv. mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az Ügyfél bírósághoz vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22./c; telefonszám: +36 (1) 391 1400; e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu; a továbbiakban: Hatóság) fordulhat.

8.2. Ha az Szolgáltató által kezelt személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat a Szolgáltató rendelkezésére áll, a személyes adatot a Szolgáltató helyesbíti.

A személyes adatot a Szolgáltató törli, ha

- a személyes adat kezelése jogellenes;
- a személyes adat törlését az Ügyfél kéri;
- a személyes adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést az Info tv.nem zárja ki;
- az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
- azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

Törlés helyett a Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha az Ügyfél ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Ügyfél jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A Szolgáltató megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az Ügyfél vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az Ügyfelet, továbbá mindazokat értesíti a Szolgáltató, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Ha a Szolgáltató az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 (harminc) naptári napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az Ügyfél bírósághoz vagy a Hatósághoz fordulhat.

9. A Szolgáltató birtokába jutott adatok feldolgozására vonatkozó tevékenységeket a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően és jelen nyilatkozatba foglalt adatvédelmi rendelkezések szem előtt tartásával végzi a Szolgáltató.

10. Az Ügyfél által megadott adatokért a Szolgáltató felelősséget nem vállal. Amennyiben a Szolgáltató tudomására jut, hogy az adatok valamely harmadik személy jogait vagy a jogszabályokat sértik, vagy a jelen adatvédelmi szabályokat megszegik, illetve az adatvédelmi szabályok be nem tartásával kárt okoznak, a Szolgáltatónak jogában áll megtenni a szükséges jogi intézkedéseket, együttműködve az eljáró hatóságokkal. Amennyiben a szolgáltatás igénybevételéhez az Ügyfél harmadik személy adatait adta meg, vagy a weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult kártérítés érvényesítésére.

11. A jogosulatlan hozzáférés és nyilvánosságra hozatal elkerülése, az adatok pontosságának biztosítása és a legmegfelelőbb adatfelhasználás érdekében a Szolgáltató megfelelő fizikai, elektronikus és műszaki módszerekkel őrzi és biztosítja az online módon gyűjtött információkat.

12. Tárhelyszolgáltató:  az  UNAS Online Kft. 9400 Sopron, Kőszegi út 14. http://https://unas.hu./ E:unas@unas.hu ++36-99/200-200) üzemelteti.

A webáruházban rögzített megrendelési adatok tárolása tehát helyileg Magyarországon belül, Sopronban történik.

-->